Mazgal, rögar ve kanal kapakları artık çalınmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2007 14:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kurulu bulunan ?Tongün Group? tarafından cam elyaflı polyesterden üretilmeye başlanan mazgal, rögar ve kanal kapakları kayda değer bir maddi değer taşımadığı için çalınma riskini ortadan kaldırıyor.

Tongün Group Genel Müdürü Sevinç Tongün, 1989 yılından bu yana polyesterden elektrik, telekomünikasyon, doğalgaz panoları, su kutuları, marina kutuları, aydınlatma ve izolatör üretimi yaptıklarını ve polyester pano üretiminde dünyada ön sıralarda yer aldıklarını belirtti.

Üretimlerini TSE ve ISO 2000 güvencesinde, 30 dönüm arazi üzerindeki 10 bin metrekare kapalı alanda devam ettirdiklerini ifade eden Tongün, firmamız ayrıca BMC - SMC hammaddesinin üretimini de kendi bünyesinde yapan entegre bir kuruluş olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde geniş bayii ağı ve 40 ülkeye yaptıkları ihracatla büyük bir pazara ulaştıklarını dile getiren Tongün, polyester panoların yanı sıra cam elyaflı polyesterden mazgal, rögar ve kanal kapakları ile vana buşakleleri üretimine de başladıklarını kaydetti.

BELEDİYELERİN İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK

Bu yeni ürünlerle başta belediyeler olmak üzere birçok sektörün ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini vurgulayan Tongün, şunları söyledi:

?2 milyon dolarlık yatırımla yılda ortalama 90 bin adet ızgara, mazgal ve rögar kapağı üretim yapmayı planlıyoruz. Piyasada halen kullanılan dökümden yapılmış ızgara, mazgal ve rögar kapakları kullanım açısından verimli değil. Bu kapaklar kısa sürede ya hasar görüyor, ya paslanıyor ya da çalınıyor. Bu da ekstra maliyetlere neden oluyor. Kapağın bulunmadığı yerlerde ölümle dahi sonuçlanan kazalar yaşanabiliyor.

Dökümden yapılan rögar kapakları ve ızgaralar yerine daha kullanışlı bir hammadde olan cam elyaflı polyesterden yapılan ızgara, mazgal ve rögar kapaklarının kullanılması artık bir zaruret olmuştur. Üretimine başladığımız ızgara, mazgal ve rögar kapaklarının kısa sürede hasar görmesi, paslanması, hammadde işlendikten sonra maddi bir değeri olmadığından çalınıp satılması söz konusu değildir.?

?TAŞINMASI VE MONTAJI DAHA KOLAY?

Cam elyaflı polyesterden yapılmış kent altyapı malzemelerinin hafif oldukları için taşınması ve montajının çok daha kolay olduğunu ifade eden Tongün, ?Bu malzemelerden kaynaklı gürültü kirliliği metale oranla daha alt seviyededir. İçeriğinde insan sağlığını tehdit eden hiçbir kimyasal kullanılmamıştır. Müşterilerin isteği üzerine değişik renklerde, üzerine kabartma, gömme yazı ve logo da yapılabilmektedir? diye konuştu.

Tongün, söz konusu malzemelerin belediye alt ve üst yapı çalışmalarının dışında fabrika, okul ve ev bahçeleri, hava alanı, limanlar, hastane ve özel projelerde de kullanılabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber